Upravitelj šolskega barometra deluje v skladu z veljavno zakonodajo – Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Splošno uredbo EU o varstvu podatkov (GDPR).

Vrste osebnih podatkov, namen in pravna podlaga za obdelavo podatkov

Vrste osebnih podatkov, ki ste nam jih posredovali v spletnem obrazcu hranimo za namen posredovanja podatkov glede storitev iz naše ponudbe in za pripravo ponudbe (za posredovanje podatkov potrebujemo vaše ime in priimek, elektronski naslov in kontaktno telefonsko številko). Posredovanje teh podatkov je prostovoljno, kar pomeni, da vaše osebne podatke zbiramo le, če nam jih posredujete preko spletnega obrazca – s prostovoljnim klikom na ‘Pošlji’ vaše sporočilo postane dokument s pravno podlago za obdelavo podatkov.

Zagotavljamo vam, da vaše osebne podatke, ki nam jih posredujete preko spletnega obrazca, hranimo in obdelujemo zgolj za namen posredovanja ponudbe.

Upravitelj šolskega barometra osebne podatke varuje skladno z veljavno zakonodajo, vaši osebni podatki so uporabljeni v skladu z namenom, za katerega so bili zbrani, podjetje vaših osebnih podatkov ne posreduje tretjim osebam.

Obdobje hrambe osebnih podatkov

Vaši osebni podatki, ki jih oddate preko spletnega obrazca za povpraševanje, se hranijo le toliko časa, kolikor je potrebno, da se izpolni namen, zaradi katerega so bili posamezni podatki zbrani. V primeru podane zahteve po izbrisu osebnih podatkov oz. po izpolnitvi namena, za katerega so bili podatki zbrani, se vaši osebni podatki nemudoma nepovratno in trajno izbrišejo iz naše evidence.

Uporabniki osebnih podatkov

Vaše podatke shranjujemo v obliki ponudbe (predračun). Računalniški sistemi, ki jih uporabljamo, so s tehničnimi in organizacijskimi ukrepi zaščiteni proti nenamernemu in nezakonitemu dostopu, spreminjanju, razkritju ali razširjanju podatkov s strani nepooblaščenih oseb ter pred nenamerno ali nezakonito izgubo in uničenjem osebnih podatkov. V okviru zakonskih pristojnosti se osebni podatki razkrivajo le osebam v podjetju, ki odgovorijo na vaše povpraševanje.

Zahteve glede uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko posameznik v pisni obliki naslovi na elektronski naslov miha@solski-barometer.si . Upravitelj šolskega barometra se zavezuje, da bo vsak zahtevek obravnaval in nanj odgovoril v najkrajšem možnem času brez nepotrebnega odlašanja in v skladu z zakonskimi zahtevami ter vas obvestil o sprejetih ukrepih.

Politika spletnih piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke zato, da lahko za lastne potrebe razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. V ta namen uporabljamo najbolj razširjeno orodje Google Analytics. Več o Google Analytics piškotkih si lahko preberete tukaj.
Spletna stran uporablja piškotke, ki vam zagotavljajo boljšo uporabniško izkušnjo.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo

Obvezni piškotki

Obvezni piškotki so nujni za premikanje po spletni strani in uporabo njenih možnosti, kot je dostop do varnih območij spletne strani. Brez teh piškotkov ni možno zagotoviti storitev.

Izvedbeni piškotki

Izvedbeni piškotki zbirajo informacije o načinu uporabe spletne strani, vse zbrane informacije so združene in anonimne, uporabljajo se samo za izboljšanje delovanja spletne strani. Z nadaljevanjem uporabe spletne strani se strinjate z namestitvijo te vrste piškotkov.

Funkcionalni piškotki

Funkcionalni piškotki omogočajo, da si spletna stran zapomni vaše izbrane možnosti in vam ponudi izboljšane, bolj osebne možnosti. Informacije, ki jih zbirajo ti piškotki, so anonimne in ne sledijo vašemu brskanju po drugih spletnih straneh.

Izbris piškotkov oz. sprememba nastavitev

Za informacije o nastavitvah piškotkov kliknite na ime vašega brskalnika: